eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A francia hatóságok a Renaultnál vizsgálódnak

A francia hatóságok vizsgálatot folytatnak a Renault ellen a dízelmotorok emissziós értékei meghamisításának gyanújával - értesült pénteken párizsi ügyészségi forrásból a Reuters hírügynökség.

A hírügynökséget tájékoztató ügyészségi forrás szerint három vizsgálóbíró foglalkozik az üggyel annak eldöntésére, hogy indítsanak-e eljárást a Renault ellen. A vizsgálat a gazdasági minisztérium által készített és tavaly novemberben benyújtott tanulmány megállapításain alapul.

A francia hatóságok a Volkswagen dízelbotrányának kitörését követően tartottak házkutatást a Renault hivatali helyiségeiben.

A Renault akkori közleményében leszögezte, hogy minden emissziós értékre vonatkozó franciaországi és európai előírást betart, illetve járművei nincsenek ellátva az emissziós értékeket manipuláló szoftverrel.

A Renault tavaly 15 ezer autót hívott vissza határértéket meghaladó károsanyag-kibocsátás miatt, ami a cég állítása szerint nem szándékosság miatt következett be.

A Renault részvénye kezdetben négy százalékkal gyengült pénteken a vizsgálatról szóló hírre, majd később két és fél százalékra mérsékelte veszteségét, miközben a Stoxx Europe 600 indexben foglalt autóipari vállalatok mutatója 0,5 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×