eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Senkinek sem kell a legolcsóbb bankszámla

Tavaly szeptember óta elérhető hazánkban az alapszámla, amelynek maximális díjait jogszabályban határozzák meg és bejelentett lakcím nélkül is igényelhetjük. A magyar lakosság azonban eddig alig néhány számlát nyitott, van olyan bank, ahol az igénylők fele külföldi - számolt be a Pénzcentrum a honlapján.

Ősszel vezették be Magyarországon az alapszámlákat, amely lényege, hogy állandó bejelentett lakcím nélkül is nyithasson minden, az EU-ban tartózkodásra jogosult személy bankszámlát - idézte fel cikkében a Pénzcentrum

Az alapszámla maximális díja a minimálbér 1,5 százaléka lehet, ez tavaly 1575 forint volt, idén pedig 1665 forint.

A Pénzcentrum kérdéseire válaszoló bankok kivétel nélkül minimális érdeklődésről számoltak be, amikor az alapszámla népszerűsége után érdeklődtünk.

Nem mindenhol árulták el a pontos számokat, azonban a Budapest Banknál ketten nyitottak alapszámlát (egy külföldi és egy magyar), a K&H-nál pedig mindössze egy fő élt a lehetőséggel.

Emellett a CIB, a Raiffeisen és az UniCredit is úgy nyilatkozott, hogy nem sok alapszámlát nyitottak náluk, a pontos számokat azonban nem árulták el.

Az OTP-nél az alapszámla iránt érdeklődő ügyfelek végül inkább más számlacsomag mellett teszik le a voksukat. Ennek oka, hogy az alapszámla díjainál kedvezőbb költséggel is elérhetők a számlacsomagok, ami a bankok többségénél hasonlóan alakul.

Az UniCredit szerint egyébként nem Budapesten választhatják majd sokan az alapszámlát, inkább a vidéki városokban, falvakban lehet népszerű, igaz, eddig ők sem sok alapszámlát nyitottak.

Az eddigi igénylők alapján egyébként nehéz megmondani, hogy kinek lehet előnyös az alapszámla, a már megnyitott számláknál külföldi és magyar tulajdonosok egyaránt vannak - írja a Pénzcentrum.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×