eur:
394.28
usd:
371.27
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Ilyen az a munkahely, ahol a nők jól érzik magukat

A Mavir nyerte idén a "Legjobb Női Munkahely" címet. A társaság szóvivője azt mondta: a többi között előnyt élvezett a pályázatban a rugalmas munkavégzés, a kapcsolattartás a kisgyermekkel otthon lévő kolléganőkkel, a munkahelyi női torna, vagy az egészségügyi speciális szűrés, de emellett az is kiderült, hogy a nagyrészt férfiakat alkalmazó társaságnál a nők jól érzik magukat.

Összesen 138-an vagyunk nők egy igen férfias szakmában. Ők 445-en vannak, tehát óriási a túlerő, ezért aztán külön büszkék vagyunk erre a kitüntető címre, amit a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől kaptunk” - ismertette Berczelly Réka.

A pályázat célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontjaira és arra, hogy a gazdaságnak nagy szüksége van a női munkavállalókra. A szövetség szeretné évről évre bemutatni a jó példákat. Mint a Mavir szóvivője elmondta, a cégüknél sok ilyen van.

„A GYESről visszaérkező kismamákat részmunkaidőben vagy akár rugalmas munkaidőben foglalkoztatják. Én korábban a médiában dolgoztam, ott két kicsi gyerek mellett nem tudtam folytatni a karrieremet. A Mavirnál rész- és rugalmas munkaidőben dolgozhatok. Ez azt jelenti, hogy én mondhattam meg, hogy mikor szeretném reggel kezdeni és délután befejezni, így jól összeegyeztethető a munka és a család” - osztotta meg Berczelly Réka.

A szóvivő hozzátette, a Mavir integrálja a pályakezdőket és támogatja az ötven év feletti nők életút programját, például úgy, hogy a nyugdíj előtt öt évvel védettséget élveznek.

„A pályázat két részből tevődött össze: küldtek egy online kérdőívet, amit a női munkavállalók önkéntesen és anonim módon tölthettek. Ők is pozitív visszajelzést adtak. A humán erőforrás osztályunk pedig bemutatta, hogyan támogatják a nőket a cégnél. Például nem engedjük el a GYESen lévők kezét sem: megtarthatják a céges telefont, meg vannak hívva a rendezvényekre. Van a székházban egy kis tornatermünk, ahol kifejezetten nőknek való tornát tartunk” - sorolta a példákat Berczelly Réka.

A Mavirnak van egy egészségbiztosító rendszere, minden évben rendezünk kimondottan női szűréseket. A cég tehát mindent megtesz, hogy a nők jól érezzék itt magukat és minél inkább össze tudják egyeztetni a munkájukat a családdal – hangsúlyozta a Mavir szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×