eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem kell karácsonyi adóbevallást készíteniük a nyugdíjasoknak

A sajtóban ma hamis állítások jelentek meg, ezért a félreértések tisztázása érdekében leszögezzük, hogy a decemberben minden nyugdíjasnak járó 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvány közterheit - a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében - az állam fizeti meg, és az adóhatósággal szembeni elszámolás is az államot terheli - tudatta közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A nyugdíjasoknak tehát csak el kell költeniük az utalványokat, más teendőjük nincs, a juttatás miatt nem kell adóbevallást készíteni - hangsúlyozta a szaktárca.

Korábban az utalványos kézbesítése körül: előbb Orbán Viktor bejelentette, hogy ajándékot kapnak a nyugdíjasok karácsony előtt, utána kiderült, hogy a járási kormányhivatalok tisztviselői kézbesítik az utalványokat, de végül erről a tervről lemondott a kormány, és a Magyar Posta juttatja el az Erzsébet-utalványokat a 2,7 millió nyugdíjasnak.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×