eur:
394.42
usd:
369.38
bux:
65728.85
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Sok pénzt veszíthet az, aki most nem figyel a kötelező biztosítására

Sok pénzt veszíthet az, aki most nem figyel a kötelező biztosítására

Csütörtök éjfél az év végi évfordulós kötelező biztosításoknál a felmondási határidő - hívta fel a figyelmet a Mabisz kommunikációs osztályvezetője. Gilyén Ágnes hozzátette: érdemes mindenkinek átnézni a biztosítójától kapott jövő évre szóló ajánlatot, mert van olyan biztosító, amely nagyon magas áron kínálja jövő évi kötelező biztosítását, hogy így árazza ki magát a piacról.

Azoknak az autósoknak, akiknek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésük január 1-jei évfordulós, és a biztosítóváltás mellett döntenek, két nagyon fontos dátumra kell odafigyelniük – figyelmeztetett Gilyén Ágnes.

„Az egyik a december 1-je: csütörtökig kell beérkezniük a felmondásuknak a jelenlegi biztosítóhoz írásban. Amennyiben ezt a felmondást megtették, akkor ezután még egy hónapjuk van arra – december végéig –, hogy megkössék a jövő évre szóló kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésüket az új választott biztosítóval” - emlékeztetett a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs osztályvezetője.

Gilyén Ágnes elmondta: általában az a jellemző, hogy aki biztosításközvetítőn, alkuszcégen keresztül köt biztosítást, az általában a felmondással egy időben a másik biztosítónál megköti a biztosítását. Aki viszont egyénileg, honlapokon tájékozódik – ilyen például a Mabisz díjnavigátora, ahol fel van tüntetve az összes lehetőség és az összes kedvezmény –, előfordul, hogy felmondja a határidőig a biztosítását, és decemberben valamikor megköti az új biztosítóval a szerződését.

A Mabisz kommunikációs osztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy van olyan biztosító, amelyik idén olyan magas árakat állapít meg a különböző díjosztályokban, amellyel lényegében

azt üzeni, hogy ne kössenek nála biztosítást, és ezzel kiárazza magát a piacról.

„Az egy nagyon üdvözölendő jogszabályi kitétel, hogy minden szerződőnek írásban legkésőbb a biztosítási évforduló előtt 50 nappal meg kell kapnia a következő évre megajánlott díjat egy díjértesítőben” - tette hozzá Gilyén Ágnes.

„Mindenképpen tájékoztatni kell az ügyfeleket arról, hogy milyen díjjal számolhatnak a következő évben, illetve felhívják a figyelmét arra, hogy közeledik a kötelező-biztosítási évfordulója” - emelte ki Gilyén Ágnes.

Így a Mabisz kommunikációs osztályvezetője szerint ha valaki egy picit is odafigyel, akkor nem fordulhat az elő, hogy elsikkad ez a fontos évforduló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×