eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egyre többen készítenek végrendeletet

Egyre többen készítenek végrendeletet

Egyre többen készítenek végrendeletet, főleg a fővárosban nőtt meg ez iránt az igény - mondta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke. Tóth Ádám szerint inkább az idős emberek írnak végrendeletet haláluk előtt.

„A végrendeletek száma nő, ahogy a középosztályban a vagyonok kezdenek kialakulni: túllépünk az egy lakás, egy autó, egy nyaraló vagyonmennyiségen” - osztotta meg tapasztalatait a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke.

„A vállalkozások alapítói kezdenek megöregedni, a vagyonuk egyre nagyobb lesz, sokaknak van külföldön vagyonuk. Mindez a felelősségteljes gondolkodás mellett nagyon sokszor igényel végrendeletet” - tette hozzá Tóth Ádám, aki szerint még nagyobb szüksége van végrendeletre annak, akinek több házassága volt.

A Közjegyzői Kamara elnöke szerint a végrendeletek száma főként a középosztályban nő. Szerinte elképzelhető az, hogy ez a társadalomnak csak egy szűk köre, de Budapesten mindenképpen érzékelhető az utóbbi 8-10 évben a végrendeletek számának növekedése.

„Leginkább az 50-60 évesek végrendelkeznek, a 30 évesek körében kevés a végrendelet” - tette hozzá Tóth Ádám.

Elmondta, hogy a végrendeletből Magyarországon a jótékonykodás szinte teljesen hiányzik.

„Az általam elkészített ezer végrendeletből talán két olyan van, amiben alapítványra vagy valamilyen közösségi célra végrendelkeztek. Egyházi intézményre gyakrabban hagynak vagyont” - mondta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×