Roham a kötvényekért

InfoRádió
2016. november 10. 14:18
Az előzetesen tervezett 45 helyett 52 milliárd forint értékben tudott eladni kötvényeket csütörtökön az ÁKK. A hozamok kismértékben emelkedtek, amivel követték az utóbbi két hét másodpiaci folyamatait - olvasható a Portfolión.

A hároméves kötvényekből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg eladásra az ÁKK, erre 59,2 milliárdnyi ajánlat érkezett a befektetőktől, így 23,5 milliárdra emelték az elfogadott mennyiséget. Az 1,2 százalékos átlaghozam 5 bázisponttal meghaladta a két héttel ezelőttit és 3 bázisponttal a szerdai másodpiaci referenciaértéknél is magasabb volt - olvasható a Portfolión.

Az ötéves kötvények esetében a 15 milliárd forintos kínálatra 41,8 milliárdnyi ajánlat érkezett, így 18,5 milliárdra emelte az ÁKK az elfogadott mennyiséget. Az átlaghozam 1,98 százalék volt, ami húsz bázisponttal volt magasabb a két héttel korábbinál és kilenc bázisponttal a másodpiaci referenciahozamnál - írja a Portfolió.

Tízéves kötvényből eredetileg 10 milliárdot hirdetett meg eladásra az adósságkezelő, amire 29,7 milliárdnyi ajánlat futott be, így nem változtattak a terveken. Az eladott papírok átlaghozama 3,25 százalék lett, ami 28 bázispontos emelkedést jelentett az előző aukcióhoz képest és 12 bázisponttal meghaladta a szerdai másodpiaci értéket is - olvasható a Portfolio cikkében.