eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György

Visszavonták a Dimenzió Biztosító Egyesület engedélyét

A fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét - közölte a jegybank.

A közlemény szerint az MNB egyúttal kezdeményezte a Dimenzió életbiztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére. Az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állományátruházás miatt nincs teendőjük.

A Dimenzió egyesület piaci részesedése jelenleg viszonylag csekély, mindössze 0,7 százalékos az életbiztosítási piacon, az ügyfélszerződések száma néhány tízezres.

A tájékoztatás szerint a Dimenzió egyesületnél az ügyfél-megtakarítások fedezete rendelkezésre áll, az eszközfedezettség megfelelő. Az ügyfelek megtakarításai a megszokott módon kamatoznak tovább, az életbiztosítási szerződéshez kötődő adókedvezményük változatlan, a biztosítási díjat fizetniük kell, volt biztosítóegyesületük pedig a biztosítási szolgáltatás nyújtására kötelezett.

Az állományátruházással az MNB a biztosítóegyesületnél tevékenykedő, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. (PSFN) által kirendelt felügyeleti biztost bízta meg, a pályázat lebonyolítására és elbírálására, a jegybanki engedély megszerzésére 120 nap áll rendelkezésre. Az állományátruházásról az MNB és a PSFN folyamatosan tájékoztatást nyújt, a folyamat lezárulta után 30 napon belül az átvevő biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár is értesítést küld majd az ügyfeleknek.

Amennyiben egy ügyfél úgy dönt, az állományátruházás időszakában is lehetősége van átlépni egy önkéntes nyugdíjpénztárba vagy életbiztosítási szerződésének visszavásárlására - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×