eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drágul a kábeltévé az RTL és a TV2 miatt

A műsorterjesztési díjak feltételeinek egyoldalú meghirdetése miatt jogi lépéseket tett a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség – közölte a szervezet elnöke, miután az RTL Klub és a TV2 díjai miatt átlagosan 3-400 forinttal emelkedett a kábeltévé előfizetések ára. Kéry Ferenc szerint a két tévé eddig nem szedett terjesztési pénzt, a díj mostani mértékét viszont a szolgáltatók nem tudják kigazdálkodni.

„Ezt már nem tudják a szolgáltatók kigazdálkodni, ezért a szolgáltatók jelentős része – információink szerint – ezt a díjat kénytelen továbbhárítani az előfizetőkre – tudatta a szövetség elnöke.

Elmondta, hogy vannak előfizetők, akik már megkapták az első ilyen számlákat, mások valószínűleg ebben a hónapban, esetleg a jövő hónapban fognak szembesülni ezzel.

„A szolgáltatók egy része jogi eljárást indított. A terjesztők a Médiatanácshoz fordulhatnak, ha a szerződés nem jött létre, vagy úgy ítélik meg a szerződéses feltételeket, hogy azok számukra – és természetesen az előfizetők számára – rendkívül hátrányosak. Vannak, akik ezt még fontolgatják” - közölte a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke.

Kéry Ferenc szerint a díjjal két probléma van.

„Az egyik maga a díj létezése. Nem értjük, hogy miért van az, hogy egyik típusú szolgáltatásnak – a kábeltévés szolgáltatásnak – kell ilyen díjat fizetni, míg más platformon, más típusú szolgáltatásnál nem kell ilyen díjat fizetni – például a MindigTV-nél nem kell” - vázolta az elnök.

„A másik kifogásunk pedig az, hogy ha már fizetni kell, akkor az ügyfél miért nem mondhatja azt, hogy arra nem tart igényt. Ezt szintén jeleztünk a saját eljárásunkban, hogy a két műsorszolgáltató nem tette lehetővé, egész pontosan kifejezetten kizárta ennek lehetőségét” - hangsúlyozta Kéry Ferenc.

Elmondása szerint a terjesztőnek két lehetősége van.

„Vagy elfogadja ezeket a diktátumos feltételeket, vagy nem. Ha nem, akkor természetesen meg kellene szüntetnie ennek a két csatornának a továbbítását, ami viszont az előfizetők egy másik csoportja számára lenne hátrányos” - vázolta a problémát.

300 és 400 forint közötti összeges emelést ígért az, aki már bejelentette az árait. A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke szerint valószínűleg a legtöbb szolgáltatónál hasonló áremelés lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×