Engedélyt kapott a Mediaworks a Pannon Lapok megvásárlására

Infostart
2016. augusztus 4. 16:36
A Médiatanács után a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. megvásárolja a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-t.

Július 4-én nyújtotta be a hatósági jóváhagyásokra vonatkozó kérelmét a Médiaworks, eszerint a Pannon Lapokat vennék meg.

Előbb a Médiatanács, majd a Gazdasági Versenyhivatal is megadta a hozzájárulását a tranzakcióhoz, azzal az indoklással, hogy ez a felvásárlás nem jár káros horizontális hatásokkal, az érintett vállalkozáscsoportok nem közeli versenytársai egymásnak.

A Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Manager magazint, a Nemzeti Sportot és más lapokat is tulajdonló Médiaworks a Vienna Capital Partnershez tartozik, ami Heinrich Pecina érdekeltsége.

A Médiaworks a hatósági jóváhagyások után rövid közleményben jelezte: a vételi tranzakció sikeres lezárultakor fog további tájékoztatást nyújtani.

Az utóbbi 1-2 hónapban több médiumban is találgatás jelent meg arról, hogy maga a Médiaworks is gazdát cserélhet, több helyütt azt írták, hogy a 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt lehet a vevő.

A tranzakció azért is van a figyelemközéppontjában mert az egyesülő két társaság az egyik legnagyobb lapkiadóvá válik a hazai piacon, együttes éves forgalmuk mintegy 25 milliárd forint körül alakulhat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Engedélyt kapott a Mediaworks a Pannon Lapok megvásárlására
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást