Hamarosan a Richter gyógyszerével orvosolható a skizofrénia

InfoRádió
2016. augusztus 2. 18:48
Kizárólagos licenc-megállapodást írt alá a Richter a Recordati-val a Cariprazine nevű gyógyszerének nyugat-európai terjesztésére - közölte a társaság. Bogsch Erik vezérigazgató az InfoRádióban azt mondta: pár éven belül már kapható lesz a nyugat-európai országok patikáiban ez, az elsősorban a skizofrénia tüneteit kezelő szer.

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta, a régióban a cég a saját hálózatán keresztül értékesít, Nyugat-Európában viszont csak a nőgyógyászatra koncentrál, ezért keresett a központi idegrendszerrel kapcsolatos készítményekre kiépített hálózattal rendelkező partnert.

„Az, hogy a forgalmazás mikor kezdődik, két feltételtől függ: egyrészt az európai törzskönyv megszerzésétől, másrészt, hogy az adott országban mikor és milyen áron fogadja be a társadalombiztosító. A törzskönyv előreláthatólag jövő év második negyedévének végén meglesz. Ezt követő egy-két éven belül történik a befogadása és remélhetőleg a támogatása is” - mondta Bogsch Erik.

A megállapodás pénzügyi részleteiről a vezérigazgató azt mondta, aláíráskor tízmillió eurót kapnak, a többi pedig mérföldkő fizetéssel történik a regisztráció, illetve a befogadás és a támogatás függvényében.

„A Cariprazine a skizofrénia gyógyítására szolgál. Úgy tűnik, hogy különlegesen jól hat a depresszió és egyéb tünetekre, ami nagyon súlyos a skizofréneknél. Ez azon eredeti készítmény, amit a Richter kutatói fedeztek fel, a fejlesztést Európában egyedül, az USA-ban a klinikai vizsgálatokat a partnerünkkel végeztük, ott már forgalomban van” - tette hozzá Bogsch Erik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hamarosan a Richter gyógyszerével orvosolható a skizofrénia
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást