eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Akár négyen is összeköltöznek, hogy spóroljanak

Akár négyen is összeköltöznek, hogy spóroljanak

Az egyébként is drága fővárosi kerületeket, valamint a sok lehetőséget és jó közlekedést biztosító városrészeket keresik a fiatal albérlők - közölte az InfoRádióban az Otthontérkép szakértője. Ditróy Gergely szerint a fiatalok egyre többször 3-4 hálószobás lakást vesznek ki közösségbe tömörülve, hogy leszorítsák a költségeiket.

Az Otthontérkép szakértője kiemelte, a legdrágább területek az egyébként is presztízsértékkel bíró zöldövezeti II.., XII., illetve a belvárosi V. kerület és azok, a diákok és a fiatal munkavállalók körében népszerű környékek a XI., III., XIII. és a IX. kerületek, amelyek közel vannak a kultúra, a szórakozás és az oktatási intézményekhez, valamint jó a tömegközlekedésük.

A legdrágább és legkeresettebb városrészek a frekventált, a luxus, illetve a szórakozási lehetőségekkel, infrastruktúrával jól ellátott városrészek.”

Ditróy Gergely elmondta, a fiatalok, akik nem jutnak viszonylag olcsó kollégiumi férőhelyhez, megpróbálnak, költséghatékonysági szempontok miatt, olyan több, akár 2-3-4 hálószobás lakásokat keresni, hiszen akkor a költségeket tudják osztani.

Így az egy szobára jutó átlagos költség is alacsonyabb, ha a közös területből viszonylag kevesebb van.”

Az Otthontérkép szakértője hozzátette, a kereslet nagy, a jó minőségű, jó elhelyezkedésű, jó árú ingatlanokra azonnal lecsapnak. Utána következik a rossz helyen lévő, de olcsó, vagy jó helyen van, de drágább, mindenféle egyéb variáció. A nagyon problémás lakásokat nem lehet túlárazottan diákoknak sem kiadni.

Tény, hogy sokszor lejjebb kell adni az igényekből. A végső árat a bérlő és a tulajdonos egyénileg tudja kialakítani” - tette hozzá Ditróy Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×