eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Durva rekorddöntéssel nyerte a Szenilla nyomában az észak-amerikai mozis hétvégét

Történelmi rekordot ért el a Disney-Pixar stúdió új produkciója, a Szenilla nyomában című animációs film a nyitó hétvégén Észak-Amerikában, 136,2 millió dollárért (38 milliárd forint) váltottak rá jegyet a nézők. Dwayne Johnson és Kevin Hart Központi hírszerzés című akcióvígjátéka sem szerepelt rosszul 34,5 millió dolláros hétvégi bemutatkozással.

Tizenhárom évvel a Némó nyomában bemutatása után a halacskás mese Szenilla szüleinek keresésével folytatódik. A kis kék halat útján Némó és Marlin kísérik, de új barátokat is szerez, egy fehér delfint, egy fehér cápát és egy polipot.

A 4305 észak-amerikai moziban játszott mese jegyárbevétele tovább nőtt a hétvégi külföldi bemutatókkal, melyek újabb 50 millió dollárt hoztak - írta a The Hollywood Reporter.

Az így 186,2 milliósra nőtt összeg magában foglalja a Kínában elért, új Pixar-rekordot jelentő 17,5 milliót és a 7,6 milliós ausztrál bevételt.

Az animációs filmek nyitó hétvégi rekordját eddig a DreamWorks tartotta a 2007-es Harmadik Shrek 121,6 millió dollárjával, a Pixar korábbi legjobb premierhétvégéjét a 2010-es Toy Story 3.-mal érte el, mely 110,3 milliót hozott.

A Szenilla nyomában pénteki 55,2 milliós jegyárbevétele szintén rekordot döntött: animációs film egy nap alatt ennyit még nem eredményezett a Shrek 3 első szombatjának 47 milliója óta.

Az Andrew Stanton és Angus MacLane rendezte halacskás mese már a csütörtöki elővetítésen történelmet írt: 9,2 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Tavaly a Minyonok csütörtöki elővetítésein 6,2 millió dollár folyt be.

A bevételi toplista második helyezettjét, a Rawson Marshall Thurber rendezte Központi hírszerzést 3508 moziban vetítették a hétvégén.

A New Line, a Warner Bros. és a Universal akcióvígjátékának központi figurája a Dwayne Johnson alakította CIA-ügynök, aki gimnáziumi osztálytalálkozóján ráveszi az iskola egykori nagymenőjét - aki a filmben Kevin Hart játszik -, hogy vegyen részt egy titokzatos küldetésben. A produkció költségeit 50 millió dollárra becsülik.

Harmadik hely jutott a Démonok között 2.-nek, ezen a hétvégén 15,6 millió dollárt eredményezett. Ez 62 százalékos csökkenés a premierhétvégéhez képest, mivel a horrorfilmek nézettsége általában gyorsan esik a bemutató után.

A Démonok közt 2. Észak-Amerikában eddig összesen 71,7 millió dollárt hozott a gyártó Warner Bros.-nak és a New Line-nak.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×