eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szijjártó: 13 milliárd forintos beruházás Békéscsabán

A brit tulajdonú Mondi Kft. 13 milliárd forintos beruházással 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán, a csomagolóipari cég fejlesztéséhez a kormány 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette: a beruházás része a jelenlegi üzem felújítása, új technológiájú gépsorok üzembe állítása, új üzemcsarnokok, raktár és logisztikai központ építése. Mint mondta, a magyar-brit gazdasági együttműködésben is előrelépést jelent a megállapodás, Nagy-Britannia, a brit vállalatok az ötödik legjelentősebb befektetők Magyarországon. A magyar csomagolóipar 2015-ben 510 milliárd forintos termelési értéket állított elő, ami 19 százalékos növekedés az előző évhez képest, az ágazatban már 30 százalékkal többen dolgoznak, mint tavaly - ismertette.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×