Idén is összegyűjtik a legkiválóbb borokat

InfoRádió
2016. május 10. 07:59
700 mintát küldtek be az ország mind a hat borvidékéről a fehér és rozé borok országkóstolójára - mondta a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára. Gál Péter kiemelte: a legjobb minőségű borok a borkiválóságokat felsoroló kiadványba kerülnek.

„Ma kezdődött a Nemzeti Borkiválóság Program Országkóstoló sorozatának 2016-os állomása. Először a fehér- és rozéborok közül választják ki a legkiválóbbakat, a tét az, hogy melyik borok kerülnek be az Országkóstoló kiadványba” - emelte ki a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A kiválasztás szempontjairól Gál Péter elmondta, a vakkóstoló során kizárólag a minőség számít. Az Országos Borszakértő Bizottság tagjai igyekeznek kiválasztani azokat a borokat, amelyekre büszkék lehetünk.

Az államtitkár elmondta, azt, hogy melyik borok kerülhetnek be a könyvbe, az egyensúlyuk, a harmonikusságuk határozza meg. Fontos szándék, hogy az ország minden borvidékéről legyen a könyvben bor.

„Idén rekordot is döntöttünk, mert az ország mind hat régiójából több mint 700 fehér- és rozéborminta érkezett. Az, hogy ezekből melyek kerülnek majd be a könyvbe, a borokon múlik. Nincs limit, ha az összes megüti a szintet, mind bekerülhet, akkor lennénk a legboldogabbak” - hangsúlyozta Gál Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Idén is összegyűjtik a legkiválóbb borokat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást