Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A cél: megelőzni Prágát és ostromolni Bécset

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szervezeti struktúra racionalizálásával és optimalizálásával elindult a Magyar Turizmus Zrt. átszervezése, amelyet követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fennhatósága alatt megkezdte működését a Magyar Turisztikai Ügynökség - közölte az ügynökség.

Hozzáteszik, hogy az új turisztikai ügynökség, a vezetők tervei szerint rövidesen még nagyobb mértékben segíti majd a magyar gazdaság fejlődését. "Ahogy Bienerth Gusztáv kormánybiztos fogalmazott, a cél: megelőzni Prágát és ostromolni Bécset" - írták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter április 25-én jelentette be, hogy az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti. A turisztikai szervezet átalakításáról akkor azt mondta, hogy az eddigi ágazati struktúra állami része a "közigazgatás béklyójában szenvedett". Az új szervezetben a szakmai felelősséget a nemzeti fejlesztési miniszterre ruházta a kormányhatározat. A létrehozott kormánybiztossággal egy olyan minisztériumok feletti szervezetet állítottak fel, ami a turisztikai stratégia és szervezet irányítója lesz, és együttműködik a nemzeti fejlesztési miniszterrel - fejtette ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a termékfejlesztéstől a rendezvények koordinálásán át a külképviseletekig minden turizmust érintő kérdéssel foglalkozni fog - mondta akkor. Azt is bejelentette, hogy a megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozói mindegyikének felajánlják, hogy átjöjjön és dolgozzon az új rendszerben.