Új amerikai cég jön Debrecenbe

InfoRádió / MTI
2016. április 28. 13:36
Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta, a Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer munkatársat foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat látja majd el. A beruházást éles regionális versenyben sikerült Magyarországra hozni - jegyezte meg.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) egyebek mellett azt hangsúlyozta, a kormány olyan gazdaságpolitikát, és ehhez kapcsolódóan olyan adópolitikát folytat, amely azt célozza, hogy olyan kiegyensúlyozott szerkezetben nőjön a gazdaság, a foglalkoztatás és a reálbér, amelyben megfelelő arányban van jelen a magas hozzáadott értékű és a beszállítói ipar. A Flowserve magas hozzáadott értékű szolgáltatást fog nyújtani Debrecenből.