Csányi: nem lesz jövedelmező kis bankokat üzemeltetni

Infostart
2016. április 18. 14:10
Előbb-utóbb lesz a banki piacon konszolidáció - véli az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor szerint a mostani piaci környezet kikényszeríthet középtávon akár összeolvadást, akár bankok felvásárlását.

"Ezen a piacon biztosan nem kell 5-6 banknál több. Ha megnézzük, például Hollandiában igazából három bank képviseli a piac kilencvenvalahány százalékát. Szlovákiában is – amely gazdaságilag megelőzött bennünket - igazából három bank csaknem 85 százalékot képvisel. Tehát főleg csökkenő kamatkörnyezetben, növekvő költségek mellett nem lesz jövedelmező kis bankokat üzemeltetni, mert nem fogják megtermelni az adminisztráció költségeit sem" - nyilatkozta Csányi Sándor az InfoRádiónak.

A Magyar Nemzeti Bank őszre egy újabb adósmentést írt elő. Ezzel összefüggésben az OTP elnök-vezérigazgatója jelezte: pontosan még látja, ez hogyan fog történni, de nyilvánvalóan ebben közös az érdek.

„Nekünk sem érdekünk, hogy nemfizető adósok tömege legyen és növekedjen a nem teljesítő állomány. Meg kell keresni, hogy ki az, aki tudna fizetni de nem teszi, ki az, akit lehetne más módon menteni, például a Nemzeti Eszközkezelőn keresztül, és nyilván lehetnek olyan ügyfelek, akiknél olyan helyzet alakult ki, hogy segítségre szorulnak” - mondta Csányi Sándor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Csányi a banki piacról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást