eur:
394.83
usd:
371.33
bux:
66466.4
2024. április 16. kedd Csongor

Visszaveszi a penészgombás kenyeret az Aldi

Visszaveszi a penészgombával szennyezett kenyeret az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., azok a vásárlók, akik az ochratoxin penészgombával szennyezett 250 grammos rozsos és szezámos Korngold ropogós kenyeret visszaviszik bármelyik üzletbe, a cég a visszafizeti a termék árát.

A bt. kedden az MTI-vel közölte, a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a terméket azonnali hatállyal visszahívta, értékesítését felfüggesztette.

A kifogásolt termék egyszeri, vagy rövid időszakon keresztül történő fogyasztása valószínűleg nem ártalmas az egészségre - írták közleményükben.

Megjegyzik: az Aldi Magyarországnak kiemelten fontos, hogy vásárlóinak magas minőségű, megbízható termékeket kínáljon. Ezért az Aldiban kapható termékek a beszállítók és az áruházlánc megbízásából rendszeresen független, akkreditált laboratóriumokban vizsgálatokon esnek át. A szállító által végzett rutinellenőrzés során kiderült, hogy a Korngold ochratoxin penészgombával szennyezett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján tette közzé, hogy élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet az Aldi által forgalmazott kenyér az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett információ szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×