eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A baleset után is tesztelik a Modulo buszokat

Amíg be nem bizonyosodik, hogy konstrukciós hiba okozta a Modulo-buszkerekek szerdai leesését, addig nem módosítják a terveket, az azonos típusú BKV-buszok májusi forgalomba állításig folyamatosan tesztelik a modelleket - közölte a BKV Zrt. pénteken.

A közleményben kiemelték, hogy a szerdai balesetet okozó, Modulo típusú autóbusz nem a BKV Zrt. tulajdona, és ahhoz a társaságot semmilyen viszony nem fűzi. A BKV a múlt év végén húsz ilyen típusú buszt vásárolt, amelyeket májusban terveznek forgalomba állítani. Ezeket az "éles üzem kezdetéig" folyamatosan tesztelik - közölték.

Amíg nem bizonyosodik be, hogy a balesetet konstrukciós hiba okozta, addig "a tervek módosítását nem kívánják kilátásba helyezni" - írták.

A társaság figyelemmel kíséri az eseményeket, és bízik abban, hogy feltárják a baleset körülményeit és a kiváltó okokat - tették hozzá.

Szerdán Budapesten a gyártó Mabi-Bus egyik elektromos hajtású Modulo C 68e prototípusának bemutatóútján eddig tisztázatlan okokból menetközben leestek a tengelyről a bal hátsó kerekek. Az elszabadult kerekek egyike eltalált egy gyalogost, őt kórházba vitték, hozzátartozói elmondása szerint lábszártörést és medencecsont-sérülést szenvedett - közölte csütörtökön a cég, hozzátéve: a modell rendelkezik típusengedéllyel, minden szükséges vizsgálatnak megfelelt. A rendőrségi vizsgálat mellett a gyártó Mabi-Bus belső vizsgálatot indított.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×