eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A vasárnapi pihenőnap ellenére nőtt a kiskereskedelmi piac

A vasárnapi pihenőnap egy évvel ezelőtti bevezetésekor megfogalmazott negatív kritikáknak nem lett igazuk: 5,5 százalékkal bővült a kiskereskedelmi piac - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Az elnök elmondta: a KSH adatai szerint az elmúlt egy évben azoknál a cégeknél, ahol négynél több alkalmazott van, nem csökkent a dolgozók száma, sőt valamelyest nőtt.

Más a kérdés a foglalkoztatottak számával - tette hozzá -, hiszen ebben az esetben 8-9 ezer fős csökkenést könyvelt el a piac, de hangsúlyozni kell, hogy ennek nem csak a vasárnapi boltzár az oka, egyéb folyamatok is közrejátszottak.

"Mindez azt jelenti, hogy voltak olyan folyamatok, amelyek felfelé húzták a kereskedelem mérlegét, voltak olyanok, amelyek lefelé, de összességében olyan nagy veszteségekkel, amelyeket előrevetítettünk, messze nem kellett számolni" - mondta Vámos György.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×