Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A jegybank felfüggesztette a KEG Nyrt. értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken átmenetileg felfüggesztette a KEG Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás közzétételéig marad érvényben - közölte az MNB pénteken.

A tájékoztatás szerint a tőkepiaci felügyeletet is ellátó jegybank észlelte, hogy a KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (KEG) 2016. március 10-én - késedelmesen - közölte a könyvvizsgálójának személyében bekövetkezett változást. A vonatkozó jogszabályok értelmében a társaságnak a változás rövid indokolását is közzé kellett volna tennie.

A jegybank rendelkezésére álló dokumentumok alapján a könyvvizsgáló lemondásához súlyos, a könyvvizsgáló által feltételezett, a kibocsátó érdekkörébe tartozó jogszabálysértések vezettek, ezért az MNB a vonatkozó információk haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a KEG-et.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az MNB 2016. február 25-én a tájékoztatási kötelezettséggel összefüggő jogszabálysértések miatt összesen 10 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra.

A KEG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "T", technikai kategóriájában jegyzik, ahol azok a társaságok szerepelnek, amelyeknek nem volt még nyilvános részvényértékesítésük. A társaság cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) tárolásával és forgalmazásával foglalkozik.