eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hamis márkajelzésű higiéniai termékeket foglalt le a NAV

Hamis márkajelzésű higiéniai termékeket, egyebek mellett borotvahabot, fogkefefejet, óvszert árusított két vállalkozás Budapesten, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárást indított ellenük.

A NAV az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: kockázatelemzés alapján ellenőriztek az észak-budapesti adó- és vámigazgatóság munkatársai két vállalkozást, amelyekről kiderült, hogy hamis márkajelzésű higiéniai termékeket árultak. Ezek a termékek egészségi kockázatot is hordoznak, hiszen ismeretlen a származásuk és az alapanyaguk összetétele, továbbá nem estek át a kötelező bevizsgálásokon.

Az egyidejűleg három helyszínen tartott ellenőrzéskor az egyik üzletben az adórevizorok semmilyen bizonylatot sem kaptak a vásárlásról, és a boltban online pénztárgép sem volt.

A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, és az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×