eur:
394.33
usd:
370
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megugrott a lakossági állampapír-állomány

Februárban 260 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírok állománya, kamatozó kincstárjegyből vásároltak a legtöbbet, még a hó eleji 25 bázispontos kamatcsökkentés előtt, de jól fogyott a féléves kincstárjegy és a prémium magyar államkötvény is - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A lakossági forint állampapírok állománya 3967 milliárd forintra emelkedett február végére, ez a forint adósság 24 százalékát teszi ki.

A prémium euró magyar államkötvénnyel együtt a teljes állomány 4535 milliárd forintot ért el, így a lakossági állampapírok részaránya 18 százalékra emelkedett a teljes adósságban.

A belföldi hitelintézetek után a lakossági állampapírok részaránya a legnagyobb a központi költségvetés adósságának befektetői között.

A tájékoztatás szerint a kamatozó kincstárjegy állománya 173,3 milliárd forinttal, 2087,5 milliárd forintra nőtt februárban.

A féléves kincstárjegyből 53,1 milliárd forintnyit értékesítettek, az állomány 179,9 milliárd forintra nőtt.

A prémium magyar államkötvény állománya 26,7 milliárd forinttal, 809 milliárd forintra emelkedett.

A bónusz magyar államkötvény állománya 700 millió forinttal nőtt, 455,9 milliárd forintot ért el a hónap végén.

A kincstári takarékjegyekből 5,6 milliárd forintnyi fogyott februárban, az állományuk 414,8 milliárd forintra nőtt.

A babakötvények állománya 20 milliárd forintot tett ki február végén.

A prémium euró magyar államkötvény állománya 1,8 milliárd euró, 567,8 milliárd forint volt a hónap végén.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×