Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Okostelefonos alkalmazást készített a Telenor nőnapra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A női-férfi sztereotípiák legyőzésére fejlesztett ki a Telenor egy alkalmazást, amelyet a nemzetközi nőnap alkalmából mutattak be - mondta el a társaság kommunikációs szakértője.

A fiatalok egyre többet egyre kevesebb idő alatt szeretnének kommunikálni egymással, ehhez egyre több rövidítést, hangulatjelet használnak. Ez utóbbira azonban elég szűkösek a lehetőségek, illetve a férfi és a női szerepek tekintetében kicsit sztereotip megközelítéssel választhatók hangulatjelek. Az alapvető hangulatjelkészletben ugyanis a férfiaknál tűzoltó, katona, rendőr, sportoló jelenik meg, a nők pedig fodrásznál lévő, körmöt festő, nyusziruhában táncoló szerepekben jelennek meg. Az új alkalmazás egy olyan százdarabos hangulatjel-kiegészítő csomag, amelyet mindenki letölthet Androidos vagy iOS-es telefonjára - mondta el a Telenor kommunikációs szakértője.

Egyed Gábor kiemelte: "Most elsősorban a nők mindennapi szerepének kifejezését szeretnénk segíteni. A hangulatjelek segítenek a fiataloknak, hogy jobban ki tudják fejezni önmagukat, és a használatuk a saját képük formálására is alkalmas."

Szakemberek szerint fontos, hogy a fiatalok hogyan tudják önmagukat megmutatni - tette hozzá a Telenor kommunikációs szakértője.

Mint elmondta, az alkalmazás leírása angol nyelvű, így a világon bárhol használható. Az ikonok alapértelmezés szerint változtathatóak, ami egy érdekes fejlesztés.

Egyed Gábor úgy fogalmazott: "nőnap alkalmából tettük most elérhetővé, folyamatosan fejlesztjük és várjuk a felhasználók visszajelzéseit is. Reméljük, működik a színes önkifejezés."

A Telenor kommunikációs szakértője hozzátette, az alkalmazás sikerét a letöltések és a használata alapján mérik.

Hanganyag: Kaputa Júlia