eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Száz új lakás épül a Király utcában

Mintegy 4,5 milliárd forintos beruházással a budapesti Király utcában új lakóingatlan fejlesztés indul, a K40 névre keresztelt 105 lakásos projekt tervezett átadása 2017 végére várható - közölte a fejlesztést kivitelező Triholding-csoport.

A beruházás értékének 70 százalékát banki hitelből finanszírozzák, a maradék önerő. Az épületet a fejlesztő cég évekkel ezelőtt az önkormányzattól vásárolta meg, így saját tulajdonában van. A telek mai értéke 1,6-1,7 milliárd forint a tájékoztatás szerint.

A több mint 100 lakásos épületben 28 és 95 négyzetméter közötti ingatlanokból válogathatnak a vevők, átlagosan 900 ezer forintos négyzetméterenkénti áron. Az előzetes érdeklődések alapján az is látszik, hogy a befektetők többsége várhatóan belföldi vásárló lesz.

A fejlesztés hozzájárul a Király utca eredeti arculatának visszaállításához is: Hild József eredeti homlokzatával elevenedik meg az 1844-ben épített, majd a rendszerváltás után az enyészeté lett épület modern utóda - írták.

A kivitelező közölte: a Király utcai lakások mellett előkészületben van egy szintén 100 lakásos projekt a VII. kerületben, valamint további 600-700 új lakás létrehozása a XIII. kerületben, amelynek első üteme, 250 lakás építése még az idén megkezdődik. Amennyiben a pozitív trend kitart a piacon, a cég a következő két-három évben akár 1000 új lakást is átadhat majd Budapesten.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×