eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Varga: meghatározóak nálunk a koreai befektetők

A Koreai Köztársaság a harmadik legjelentősebb nem európai befektető Magyarországon, Varga Mihály szerint a koreai befektetők meghatározó szereplői maradnak a magyar gazdaságnak, Magyarország megbízható partnere a dél-koreai vállalatoknak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter erről beszélt Szöulban csütörtökön, miután a Koreai-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság csütörtöki ülését követően dél-koreai vállalatvezetőkkel találkozott.

A találkozók tapasztalatait összegezve Varga Mihály megjegyezte: az először beruházni szándékozó cégek számára fontos szempont az is, hogy Magyarországon külföldi és multinacionális vállalatok sora működik sikeresen több évtizede, és a cégek újabb és újabb fejlesztésekkel bővítik gyártókapacitásukat.

A közlemény szerint a nemzetgazdasági miniszter többek között a Samsung Electronics, valamint az autóalkatrészeket gyártó dél-koreai Woory Industries vezetőivel találkozott.

Varga Mihály a megbeszéléseken elmondta: 2010 óta a magyar kormány reformok sorát hajtotta végre azért, hogy erősítse az ország versenyképességét, és elősegítse még több külföldi működőtőke befektetését. Kiemelte: a Magyarország újraiparosítását célul kitűző kormányprogram, az Irinyi-terv fontos eleme a hazai feldolgozóipar bővítése.

Ebben kiemelt szerepet vállalhatnak a már itt megtelepedett koreai cégek - mint például a Samsung Electronics, a Hankook Tire, a Daewoo, vagy az LG -, illetve a beruházást tervező vállalatok, például a Woory Industries, amely autóalkatrész-gyártó üzemet kíván telepíteni Magyarországra - jegyezte meg Varga Mihály a közlemény szerint.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a Samsung Electronics az első koreai befektető volt Magyarországon. A gyárat 1989-ben 50 millió dolláros beruházással hozták létre Jászfényszarun. A ma háromezer dolgozónak munkát adó gyártóegység Európa egyik legnagyobb és legmodernebb tévégyára, az elmúlt 25 évben összesen mintegy 62 millió televízió került le a gyártósorról. "A Samsung Electronics közel három évtizedes működése, folyamatos fejlesztése azt jelzi, hogy hazánk megbízható üzleti környezetet képes hosszú távon biztosítani a nemzetközi vállalatoknak is" - tette hozzá Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×