eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

NFM: zavartalan marad a közlekedés a budapesti agglomerációban

A fővárosi agglomerációs közlekedés állami átvételéig is a megszokott formában vehetik igénybe a szolgáltatásokat az utasok - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A tárca hangsúlyozta, hogy az elsődleges elvárás szerint az átvétel nem okozhat az utasok számára kedvezőtlen, többletterhet jelentő változást a menetrendi kínálatban, a szolgáltatási színvonalban vagy a költségekben.

A minisztérium tájékoztatása szerint az állami szerepvállalás célja a HÉV infrastruktúra és járműpark uniós támogatással megvalósuló fejlesztésének megalapozása. Az új működési modell a teljeskörű feltételrendszer kidolgozása után, a tervek szerint 2016. július elsejével léphet életbe, addig is az agglomerációs közlekedési feladatokat a főváros látja el, a működési költségeket azonban visszamenőlegesen, már az idei év elejétől az állam fedezi - olvasható a közleményben.

Az NFM közölte továbbá, hogy a tárgyalások a megfelelő ütemben haladnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×