eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Jelentősen emelkedik az olajár a szaúdi-orosz egyeztetés hírére

Jelentősen, négy százalék körüli mértékben emelkedett a kőolaj ára kedden az ázsiai kereskedésben arra a bejelentésre, hogy a szaúdi és az orosz energiaügyi miniszter még a nap folyamán Dohában tárgyal.

Bár a megbeszélés témáját nem hozták nyilvánosságra, a piaci szereplők tudni vélik, hogy a két legnagyobb olajtermelő a termelés csökkenésének a lehetőségéről egyeztet. A megbeszélésen Venezuela képviselője is ott lesz.

A kőolaj ára 2014 júniusa óta csaknem 70 százalékkal csökkent, és a szakértők szerint még sokáig alacsony maradhat, ha az olajtermelők nem fogják vissza termelésüket, hogy egyensúlyba hozzák a kínálatot a kereslettel.

Kedd reggel, röviddel fél hét után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,29 dollár (4,40 százalék) emelkedéssel 30,74 dolláron állt. Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,29 dollárral (3,88 százalékkal) 34,69 dollárra emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×