Inforádió

Meghallgatom Élő adás

JP Morgan: fantasztikus a magyar részvénypiac

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fantasztikus, ami a magyar részvénypiacon folyik - mondta David Stubbs, a JP Morgan Asset Management vezető piaci stratégája egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián, utalva ezzel a BUX jól látható tavalyi teljesítményére, szemben például a STOXX 600 index gyengülésével.

David Stubbs szerint különösen a BUX árazása kedvező.

A konferenciáról a potfolio.hu portálon megjelent cikk szerint David Stubbs az idei évi befektetési lehetőségekről beszélve kiemelte a magasabb kockázatú kötvényeknek kedvező piaci környezetet, ezen belül is az energiaszektorbeli vállalati kötvényekben rejlő lehetőségeket.

Az előadó emellett rámutatott: a tradicionális befektetésektől már nem várhatóak el a korábbi évek jó teljesítményei, a hozamok csökkennek, miközben a piaci volatilitás emelkedik. Így véleménye szerint a jövőben azok a befektetési termékek jöhetnek ki pozitívan a mostani eseményekből, amelyek megfelelő kockázatmenedzsmenttel rendelkeznek.

David Stubbs a globális gazdasággal kapcsolatban kifejtette, kettévált a világ a szektorokat és a régiókat nézve, a fejlett piacok jó teljesítménye ellensúlyozza a feltörekvő piacok gyenge teljesítményét. Várhatóan a fejlett piaci fogyasztóknak kell támogatniuk a globális fellendülést, ezt támasztják alá a növekvő reálbér, fogyasztási és hitelfelvételi számok is a fejlett országokban - fűzte hozzá.

Európával kapcsolatban a JP Morgan Asset Management vezető piaci stratégája rámutatott: amíg kitart az Európai Központi Bank (EKB) mennyiségi lazítása, addig az európai gazdaság erősödése folytatódhat, ugyanakkor kiemelte, hogy a gyorsabb gazdasági növekedéshez a befektetéseknek is magukra kell találniuk, emellett további reformokra is szükség van a munkaerő- és termékpiacon, valamint az egyes országok nyugdíjpolitikájában. Az előadó nem számít arra, hogy a következő 5-6 hónapban a Fed kamatot emelne, ez persze nem zárja ki, hogy az év második felében még látunk kamatemelést a Fedtől.

A JP Morgan Asset Management rendezvényén elhangzott: 2015-ben rekord évet zárt a globális alapkezelői piac, a kezelt vagyon mértéke új magasságokba emelkedett. 2015 harmadik negyedévében közel 35 ezer milliárd eurónyi vagyont kezelt a piac, ami csak Európában 12 ezer milliárd eurót jelent. A befektetési alapokban való megoszlást tekintve a globálisan kezelt vagyon 40 százaléka részvényekben (Európában 27 százalék), 21 százaléka kötvényekben (Európában 23 százalék), 18 százaléka vegyes alapokban(Európában 22 százalék) és 12,4 százaléka (Európában 9 százalék) pénzpiaci alapokban volt tavaly, ezek közül is a legnagyobb növekedést a vegyes alapok mutatták fel.