Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jól teljesítettek a Magyar Posta pénzügyi szolgáltatásai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rekordösszegűre nőtt a megtakarítások állománya a Magyar Postánál, összesen 570 milliárd forintra - közölte a Magyar Posta vezérigazgatója. Szarka Zsolt hozzátette: mindegyik pénzügyi szolgáltatás jól teljesített.

"Ha valamennyi megtakarítást, a banki betéteket, a befektetéseket és a biztosításokon belüli megtakarításokat, összeszámoljuk, már meghaladja 570 milliárd forintot, amit az ügyfeleink a postán keresztül helyeztek el és takarítottak meg" - közölte a Magyar Posta vezérigazgatója.

Szarka Zsolt jelezte: "kiugrónak tekintjük, mert ekkora megtakarítás-állomány korábban még soha nem volt a Magyar Posta kezelésében. Önmagában a növekedés is jelentős volt 2015-ben, amelyben az egyik legkiemelkedőbb szerepet a 2013-ban alakult Magyar Posta Befektetési Zrt. játszotta. A kétéves működése alatt az általa gyűjtött megtakarítási állomány elérte a 110 milliárd forintot."

Jól teljesített a Magyar Posta Biztosító is, a vezérigazgató közlése szerint mintegy 240 ezer biztosítási szerződést kötöttek az ügyfelek. "Ezek nemcsak életbiztosítások és megtakarítás jellegű termékek, hanem utasbiztosítást és hasonló kockázati jellegű biztosításokat is szép számmal kötöttek az ügyfeleink."

A banki termékek közvetítésében szintén szép eredményeket ért el a Magyar Posta, ezt példázza, hogy 2015 végén már több mint ötvenezer lakossági folyószámlát nyitottak. "Ezzel a termékkel 2014 közepe óta vagyunk jelen a piacon, tehát másfél év alatt sikerült ezt elérni, reméljük, hogy ezt a dinamikus növekedést fent tudjuk tartani" - mondta Szarka Zsolt.

Hozzátette: "szeretnénk fenntartani a növekedést, a megtakarítási állományt tekintve is, elsősorban a modern, korszerű, elektronikus értékpapír-kereskedelemben látjuk a bővülés lehetőségét, itt már negyvenezer ügyfelünk van, ezt a számot nagyságrendekkel szeretnénk növelni. A biztosítónál a piaci pozíció megőrzése és megerősítése a cél, nagyon szép teljesítmény a hatodok hely egy alig több mint tízéves biztosító esetén."

Hanganyag: Panulin Ildikó