eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem veszélyesek a sapkák

Megfelelt az előírt biztonsági követelményeknek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) élelmiszer és vegyipari laboratóriumában vizsgált 28 féle szezonális textiltermék, a vizsgált sapkák, sálak, és kesztyűk nem tartalmaztak veszélyes, tiltott színezéket - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A hatóság azt ellenőrizte, hogy a szezonális termékek úgynevezett azoszínezék-tartalma nem haladja-e meg az előírt határértéket, illetve megfelelnek-e a nyersanyag-összetételre vonatkozó jelölések az előírtaknak. Az azoszínezékek textília és bőr festésére alkalmasak, használatuk során azonban néhány az emberi bőrrel tartósan vagy nagy gyakorisággal érintkezve egészségi kockázatot jelenthet esetleges rákkeltő hatása miatt.

A vizsgálat azonban azt is kimutatta: a szálösszetételre vonatkozó jelölés a címkén nem felelt meg 3 sapka, 2 sál és 5 kesztyű esetében. Példaként említik, hogy egy 100 százalék akril szálösszetétel jelölésű termék valójában poliészterből készült.

A vizsgált 28 termék között gyermekeknek és felnőtteknek készült öltözék-kiegészítők egyaránt voltak, közöttük szerepelt 10 sapka, 1 sapka és kesztyű szett, 8 sál és 9 kesztyű.

A termékek listája az NFH honlapján olvasható.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×