Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Budapest Banknál is igényelhető a CSOK

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2016. január 18-tól a Budapest Banknál is elérhető a kibővített feltételek mellett igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK), valamint az új fix 3 százalékos kamatozású Otthonteremtési Kamattámogatott Lakáshitel - áll a Budapest Bank sajtóközleményében.

A pénzintézetnél az év első munkanapja óta az ország minden területén intenzíven érdeklődnek az ügyfelek az új, akár tízmillió forintos CSOK iránt. Ezen belül vidéken a kisebb településeken mutatkozik erősebb érdeklődés, ahol jellemzően az új lakóház építésére, míg a nagyobb városokban az új lakás vásárlására igénybe vehető támogatásokra kíváncsiak az ügyfelek.

A támogatások igényléséhez számos feltételnek kell megfelelni, így a Budapest Bank azt javasolja érdeklődő ügyfeleinek, hogy a tájékozódást a bank honlapján kezdjék, ahol részletes információkat találnak a támogatás feltételeiről. További kérdések esetén a telefonos ügyfélszolgálatot érdemes hívni, illetve a bankfiókokban a Budapest Bank tanácsadói segítenek eligazodni a szabályok között.

A pénzintézet szakemberei külön felhívják a figyelmet, hogy a legkeresettebb "10+10 milliós támogatás", azaz a három gyermek után igényelhető 10 milliós CSOK és a kizárólag e mellé igényelhető 10 milliós kamattámogatott hitel kombinációja, kizárólag új lakás vásárlására vagy építésére igényelhető.

Ezen belül a kamattámogatott hitel csak olyan lakásra vehető fel, ahol a telekár és az ÁFA nélküli vételár/építési költség nem haladja meg a 30 millió forintot. Célszerű tehát az érdeklődőknek az ingatlanpiacon is körülnézni, hogy van-e olyan ingatlan, amely ezeknek a feltételeknek megfelel.

Amennyiben az ügyfélnek már konkrét elképzelése van, esetleg a megvásárolni kívánt ingatlant is kinézte, mielőtt adásvételi szerződést kötne, vagy bármilyen kötelezettséget vállalna, mindenképpen célszerű személyesen egyeztetnie a bankkal a támogatás igénylésének feltételeiről.

Figyelemmel az igényléshez szükséges dokumentumok költségvonzatára és érvényességi idejére, fontos, hogy az ügyfelek csak a banki tanácsadókkal történt egyeztetés után kezdjék el a támogatás igényléséhez szükséges igazolások beszerzését.