eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Matrica nélkül is ellenőrzik az autók környezetkárosítását

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) arra hívja fel a figyelmet, hogy a forgalmi rendszámra ragasztott, a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakett megszűnése nem jelenti azt, hogy a jövőben ne sorolnák környezetvédelmi osztályba a járműveket; a besorolás továbbra is szerepel a forgalmi engedélyben.

A szervezetközleményében emlékeztet, hogy január 1-je óta a bürokráciacsökkentés miatt nem tesznek a rendszámokra a környezetvédelmi megfelelőséget jelölő plakettet, és az új műszaki vizsga érvényességét tanúsító körcímke is megszűnt. Megjegyezték: a műszaki vizsgadíjak nem változtak.

A plakettet és a címkét a vizsgabiztos távolítja el a következő műszaki vizsgálat alkalmával, az üzembentartóknak semmi teendőjük nincsen - hangsúlyozták.

A másik változás az, hogy a közúti közlekedési szolgáltatást nem végző személygépkocsik, a különleges felépítménnyel nem rendelkező kistehergépkocsik, valamint egyes pótkocsik időszakos műszaki vizsgálata ezentúl csak külső, nem hatósági állomáson végezhető el. Azt írták: "a hatósággal szerződésben álló, körülbelül 1300 vizsgálóállomás kapacitása bőven lehetővé teszi a megnövekedett igények kielégítését."

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×