eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A paksi bővítésről tárgyalt Orbán Viktor a GE alelnökével

A magyarországi munkaerőképzés fejlesztéséről és a paksi atomerőmű bővítési projektjéről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen - amelyen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is - a felek megállapodtak: regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében.

Havasi Bertalan hozzátette: a megbeszélésen szó volt a paksi atomerőmű kapacitásbővítéséről is, amellyel kapcsolatban a GE alelnöke cégét érdekeltnek, motiváltnak nevezte; Orbán Viktor és John G. Rice reményét fejezte ki, hogy a projektben amerikai-orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

A felek elégedetten nyugtázták, hogy a GE ma már a harmadik legnagyobb exportőr vállalat Magyarországon, amely 11 ezer magyar embernek ad megélhetést. A cég folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait - tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×