eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

MNB: javult az ország külső pénzügyi pozíciója

Az uniós támogatások beáramlásának gyorsulása nyomán decemberben jelentősen javult az ország külső pénzügyi pozíciója. A folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttesen (külfölddel szembeni finanszírozási képesség) 1,253 milliárd euró bevételi többletet mutatott, 533 millióval nagyobbat a novemberinél - derül ki az MNB csütörtökön közzétett legfrissebb adataiból.

Az uniós tőketranszferek értéke 797 millió euró volt, csaknem duplája a novemberi 400 milliónak. A folyó fizetési mérleg többlete 137 millióval 456 millió euróra nőtt. Decemberben a szolgáltatások 386 millió eurós bevételi többlete meghaladta az áruforgalom 333 millióját, és 22 millióval nőtt novemberrel szemben, míg amaz 42 millió euróval csökkent. A szolgáltatásokon belül az idegenforgalmi aktívum stagnált, a növekedést más szolgáltatások hozták.

A jövedelem soron a befektetések jövedelme és a munkavállalói jövedelmek alig térnek el a múlt év két utolsó hónapjában, ám az "egyéb elsődleges jövedelmek" címen befolyt többlet csaknem megduplázódott, a novemberi 117-ről 211 millió euróra nőtt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×