eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A termékbemutatókra vonatkozó új szabályok betartását is ellenőrzi a fogyasztóvédelmi hatóság

Továbbra is a fogyasztók testi épségének, egészségének, és vagyoni biztonságának védelme szerepel a fogyasztóvédelmi vizsgálatok középpontjában, az ellenőrzések kiterjednek a jogszabályi változások betartására, köztük a termékbemutatókra vonatkozó szigorításra is - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-vel, miután a nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyta a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot.

A hatóság tájékoztatása szerint az idei ellenőrzési programot úgy állították össze, hogy a lehető leghatékonyabban szűrjék ki a piacon lévő veszélyes termékeket, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot, a fogyasztók érdekeit sértő szabálytalanságokat.

A vizsgálatok körébe bevonták a korábbi években gyakran kifogásolt területeket is, így az árfeltüntetést, az árfelszámítást, a szavatossági és jótállási kifogások intézését, a termékbemutatókon tapasztalt visszaéléseket, illetve a szén-monoxid-riasztókat is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkáját az idén segíti a speciálisan az online kereskedelem jogsértéseit kiszűrő, úgynevezett internetes labor is, amely professzionális gépparkkal és speciális szoftverrel rendelkezik, hogy kiszűrjék a szabálysértő, és fogyasztókat megtévesztő honlapokat.

Ellenőrzik a digitális tartalmakat, az alkalmazáson belüli vásárlásokat, az ingyenes kipróbálásra kínált lehetőségeket és a kuponokat értékesítő oldalakat is. A weboldalak ellenőrzése egész évben, folyamatosan zajlik majd, hogy a fogyasztók nagyobb bizalommal vásárolhassanak termékeket, szolgáltatásokat az internetek keresztül - tájékoztatott a hatóság.

A laboratóriumban vizsgálják egyebek mellett a termékek összetételét, a címkén szereplő tájékoztató hitelességét, a szabályoknak, és szabványoknak való megfelelőségét- közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×