eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Csökkent a német ipari termelés novemberben

A várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés Németországban novemberben az előző hónaphoz képest.

A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken arról számolt be, hogy a szezonálisan, az ár- és naptári hatással kiigazított adatok szerint 0,3 százalékkal esett vissza az ipari termelés havi szinten. Októberben 0,5 százalékos növekedést, míg szeptemberben 1,1, augusztusban 1,2 százalékos visszaesést mértek.

Elemzők 0,5 százalékos havi növekedésre számítottak novemberben.

Éves összevetésben ugyancsak 0,3 százalékkal esett vissza a német ipari termelés novemberben az októberi 0,4 százalékos növekedés után.

Az energia- és az építőipari ágazatot nem számolva, az ipari termelés 0,8 százalékkal zsugorodott havi szinten. A termelési eszközök gyártása 3,3 százalékkal mérséklődött. Ugyanakkor az energiatermelés 2,5 százalékkal, a félkész termékek előállítása 1,1 százalékkal, a fogyasztási cikkek termelése 1,9 százalékkal, az építőipari termelés pedig 1,6 százalékkal növekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×