eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma

Két tervpályázat Hévíz fejlesztésére

A reumakórház távlati fejlesztésére, valamint a tófürdő továbbfejlesztésére nyílt tervpályázatokat írt ki a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, a felhívások a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelentek meg.

Az első felhívás egy ötletpályázat, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reuma Kórház távlati fejlesztésére várnak javaslatokat. A tervezett fejlesztés kiterjedne a 60 hektáros kórházi természetvédelmi területre, parkra, út- és közműhálózatra, továbbá egy 340 ágyas, új kórházi épületre.

Az elbírálás szempontjai között szerepel a teljes projekt üzemeltetési biztonsága, gazdaságossága, továbbá orvos-szakmai megfelelősége; a projektrészek ütemes, tervszerű, egymásra épülő megvalósíthatósága, illetve a kórházi, a szállodai és a panziós ellátás szétválaszthatósága.

A pályaművek benyújtási határideje március 7. A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 12,7 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 6 millió 350 ezer forint, egy terv megvételére minimum 635 ezer forint fordítható.

A második felhívás a Hévízi-tó XXI. század követelményeknek megfelelő fejlesztésére kér terveket. Ennek része a tó adottságaira épülő, a gyógyítást és a rekreációt ötvöző szolgáltatásokat nyújtó tófürdő egységenként ütemezhető korszerűsítése.

Feladat a fürdő kapcsolatrendszerének, kiszolgáló tereinek fejlesztése az üzemeltethetőség, a biztonság, az akadálymentesítés, az átlátható közlekedés, a megközelítés és a pihenőterek követelményeinek biztosításával.

A részletes feltételek között szerepel a tóból korábban kitermelt iszap visszapótlása és az elfolyó termálvíz energetikai hasznosítása is.

Az elbíráláskor mérlegelik egyebek között a részek ütemes, tervszerű, egymásra épülő megvalósíthatóságát, illetve a fejlesztések megvalósítása alatt a folyamatos üzemelés biztosítását. A pályaművek benyújtási határideje március 7. A második kiírásban a pályaművek díjazására és megvételére bruttó 5 millió 80 ezer forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege 2 millió 540 ezer forint, egy terv megvételének legkisebb összege pedig 635 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×