eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Felfüggesztették a kereskedést a kínai tőzsdéken

A kereskedési nap hátralévő részére felfüggesztették a kereskedést a sanghaji és a sencseni tőzsdéken, miután a két tőzsdén jegyzett vezető részvények árfolyamát követő CSI300 index csökkenése átlépte a 7 százalékos küszöbértéket.

A nap folyamán egy alkalommal már felfüggesztették a kereskedést 15 percre, amikor a CSI300 index esése átlépte az 5 százalékot.

A tőzsdéken most első alkalommal léptették életbe a tavaly bevezetett automatikus "circuit breaker" mechanizmust.

A sanghaji Composite index 6,85 százalékot, a sencseni Composite index pedig 8,2 százalékot veszített hétfőn.

A kínai indexek esését a feldolgozóipari teljesítmény decemberi lassulását jelző BMI mutató idézte elő. A Caixin Media Co. decemberi BMI indexe 48,2 pontra csökkent a novemberi 48,6 pontról. Elemzők 49,0 pontot vártak. A BMI mutató decemberben már a tizedik egymást követő hónapban ért el 50 pont alatti értéket. A BMI 50 pont alatti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének csökkenését, 50 pont feletti értéke pedig erősödését jelzi.

A tokiói Nikkei225 index 3,06 százalék, a Topix 2,43 százalék, a hongkongi Hang Seng index 2,66 százalék, a szöuli Kospi index 2,17 százalék eséssel fejezte be a napot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×