Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Reggeltől használható a harmadik P+R parkoló Kelenföldön

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedd reggeltől használható a harmadik P+R parkoló is Kelenföldön, ezzel több mint 950 férőhely áll rendelkezésre a 4-es metró végállomásánál.

A fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság hétfői közös közleményében tudatta az MTI-vel: az Etele téri oldalon újabb 247 parkolóhelyet vehetnek birtokba az autósok.

A Gyergyótölgyes utca és a Somogyi út sarkán, a korábbi ideiglenes parkoló helyén épült és most megnyíló új, modern P+R parkoló a Somogyi út irányából közelíthető meg és mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető.

A szomszédos, szeptember elején átadott, Somogyi úti parkolóval és a november közepén az őrmezői oldalon megnyílt Péterhegyi úti parkolóval együtt így összesen már több mint 950 új férőhely áll majd rendelkezésre a metróvonalhoz kapcsolódva.

A JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Kft. által 2015 augusztusában megkezdett kivitelezési munkák 228,6 millió forintból valósultak meg és ez az összeg is várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból - olvasható a közleményben.

A metróvégállomás térségében két Etele téri és két őrmezői területen, azaz összesen négy helyszínen csaknem 1500 új P+R parkolóhely létesül.

A negyedik - az őrmezői oldalon, a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén létesülő, körülbelül 500 férőhelyes - P+R parkoló építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, a cél az, hogy az utolsó parkoló építése is befejeződjön 2016 végéig.