eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Reggeltől használható a harmadik P+R parkoló Kelenföldön

Kedd reggeltől használható a harmadik P+R parkoló is Kelenföldön, ezzel több mint 950 férőhely áll rendelkezésre a 4-es metró végállomásánál.

A fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság hétfői közös közleményében tudatta az MTI-vel: az Etele téri oldalon újabb 247 parkolóhelyet vehetnek birtokba az autósok.

A Gyergyótölgyes utca és a Somogyi út sarkán, a korábbi ideiglenes parkoló helyén épült és most megnyíló új, modern P+R parkoló a Somogyi út irányából közelíthető meg és mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető.

A szomszédos, szeptember elején átadott, Somogyi úti parkolóval és a november közepén az őrmezői oldalon megnyílt Péterhegyi úti parkolóval együtt így összesen már több mint 950 új férőhely áll majd rendelkezésre a metróvonalhoz kapcsolódva.

A JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Kft. által 2015 augusztusában megkezdett kivitelezési munkák 228,6 millió forintból valósultak meg és ez az összeg is várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból - olvasható a közleményben.

A metróvégállomás térségében két Etele téri és két őrmezői területen, azaz összesen négy helyszínen csaknem 1500 új P+R parkolóhely létesül.

A negyedik - az őrmezői oldalon, a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén létesülő, körülbelül 500 férőhelyes - P+R parkoló építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, a cél az, hogy az utolsó parkoló építése is befejeződjön 2016 végéig.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×