eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Így takarékoskodnak a magyarok

A magyar lakosság egyharmada havi rendszerességgel tesz félre pénzt, közülük minden második, a teljes lakosság mintegy ötöde rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással is - derült ki a Gránit Bank Zrt. és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából készült, 18-59 éves korosztályra reprezentatív felmérésből.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatás szerint a magyarok kétharmadának a takarékoskodás egyik legfőbb célja a vésztartalék képzése a váratlan kiadások fedezésére. A válaszadók 46 százaléka egy konkrét célra tesz félre, például autó, lakás, háztartási gép vásárlása vagy utazás.

Arra a kérdésre, hogy mi a rendszeres megtakarítás legjobb módja, a megkérdezettek közel fele azt válaszolta, hogy minden hónapban előre tervezetten, legalább egyszer félre kell tenni kisebb-nagyobb összeget, 23 százalék mondta azt, hogy a megtakarítás legjobb módja, ha a hó végén megmaradt pénzt tesszük félre.

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok felét zavarja, hogy nem ismerik a megtakarítási lehetőségeket, nem tudnak rendszeresen foglalkozni a pénzügyeikkel, vagy nem értenek megfelelően hozzá. A válaszadók 32 százaléka szívesen választana olyan megoldást, amely a saját döntésük alapján, de automatikusan kiegészítené a megtakarításaikat, így biztosan nem felejtenének el félretenni - mutatnak rá a felmérés készítői.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×