eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György

A következő negyedévben már felminősíthet a Fitch

A feltételek adottak egy jövő évi felminősítéshez - mondta a Fitch döntése után az InfoRádiónak Bakos Dezső, a Budapest Alapkezelő portfólió menedzsere. A nemzetközi hitelminősítő pénteken megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát, a besorolásra továbbra is a felminősítés valószínűségét jelző pozitív kilátás van érvényben.

"Ötven százalék esélyt adtak az elemzők, hogy lesz egy felminősítés, illetve hogy maradunk a legfelsőbb kategóriában, és ezt csak megerősíti a Fitch. Fél évvel ezelőtt kaptuk meg a pozitív kilátást, azóta nem volt olyan adat, ami jelentős mértékű javulást vagy bármilyen pozitív fejleményt láthattunk volna, ami indokolta volna a felminősítést, de a Fitch jelezte, jó úton vagyunk, tehát a folyamatok Magyarországon jók, de még nem értünk el oda, hogy felminősítsen minket" - mondta a Budapest Alapkezelő portfólió menedzsere.

"A pozitív kilátás pozíciónk megerősítése után várhatóan akár a legközelebbi, Magyarországról történő véleményformáláskor megtörténhet a felminősítés, de még nincs meg a jövő évi menetrend. December folyamán várható, hogy megjelennek a jövő évi hitelminősítői naptárak, akkor derülhet ki, mikor számíthatunk egy újabb pozitív lépésre. Várhatóan a Fitch fog minket először felminősíteni, és ez jövő év első-második negyedévében megtörténhet" - jelezte Bakos Dezső.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×