eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Az MNB felfüggesztette a Duna House részvények forgalomba hozatalát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) - a Duna House Holding Nyrt. és a Medasev Holding Kft. szerdai kérésének megfelelően - azonnali hatállyal felfüggesztette a Duna House részvényeinek folyamatban lévő nyilvános forgalomba hozatali eljárását - az MNB erről szóló végzését pénteken tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A jegybank az összevont kibocsátási tájékoztató kiegészítésének közzétételéig függesztette fel a forgalomba hozatali eljárást, egyben felszólította a Duna House-t, hogy a kiegészítés tervezetét nyújtsa be az MNB-nek.

A Duna House pénteki közleményében azt közölte: a jogszabályi előírásokat figyelembe véve hamarosan tájékoztatást ad arról, hogy a nyilvános részvényértékesítést mikor zárják le, mikor és milyen módon juttatja vissza a részvényjegyzésben eddig részt vevőknek a jegyezni kívánt részvények ellenértékeként befizetett összegeket, amennyiben a nyilvános részvényértékesítés sikertelennek minősül, illetve a befektetők a tájékoztató kiegészítésére tekintettel el kívánnak állni a korábban tett jegyzési nyilatkozatuktól.

A Duna House és az értékesítő részvényes Medasev Holding szerdán maga kezdeményezte a pénzügyi felügyelet által 2015. október 22-én jóváhagyott összevont tájékoztató kiegészítését.

Indoklásukban arra hivatkoztak, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által november 10-én beterjesztett, T/7396. számú törvényjavaslat tervezete számos ponton érinti a hitelközvetítői tevékenység szabályozását, ami a csoport működésének egyik jelentős pillére, különös tekintettel a lakáshitelek közvetítésére, így a szabályozás módosítása befolyásolhatja a társaság üzleti szegmensének teljesítményét is.

A Duna House Holding részvényeinek nyilvános értékesítése hétfőn kezdődött, a papírokat 4250 forintos maximum áron kínálták jegyzésre, a november 20-ig meghirdetett jegyzési időszakban. A nyilvános részvényjegyzéssel párhuzamosan zártkörű értékesítés is indult intézményi befektetők részére. A Duna House az összesen 3 millió 60 ezer részvényéből legfeljebb 1 millió darabot tervez értékesíteni, ami opciósan további 100 ezer darabbal növelhető.

Az értékesítésből minimum 765 millió forintra számíthat a cég. A maximum árral számolva, és a 100 ezer darab opciós részvényt is beleszámítva 4,675 milliárd forint a felső határ. A befolyó összegből a regionális terjeszkedését, akvizíciókat finanszírozná a társaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×