Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egymilliónál több adományozóra számít az Ökumenikus Segélyszervezet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ismét rekordszámú, egymilliónál is több adományozóra számít az idén 20 éves Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban. Ilyenkor a segélyszervezetünk egész éves munkájára gyűjtünk, hiszen egy segélyszervezet jóval több, mint egy ünnepi akció - mondta az InfoRádiónak Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója.

Az egész a "sok kicsi sokra megy csodáját" eleveníti meg minden évben, hiszen nagyon sok ember csatlakozik, jellemzően kisebb adományokkal. Idén is - mint minden évben - nagyon sok segélyakcióval készülünk - közölte Gáncs Kristóf.

Ebben az időszakban megpróbáljuk ráirányítani a figyelmet a szervezet munkájára is, mindig hangsúlyozva azt, hogy ez sokkal több, mint egy ünnepi segélyakció - mondta.

Itt a segélyszervezetünk egész éves munkájára gyűjtünk, hiszen egy segélyszervezet jóval több, mint egy ünnepi akció - hangsúlyozta. Sokkal inkább egy, az év 365 napján zajló, folyamatosan működő munkára gyűjtünk itt, amelynek a középpontjában a szegénység elleni küzdelem áll, és bizony ehhez a csendesebb, folyamatos munkához nagyon sok erőforrásra van szükség - fejtette ki a szervezet kommunikációs igazgatója.

Mint mondta, az összefogásnak minden évben nagyon fontos tagjai az adományozók mellett az önkéntesek is. Adventkor magába az adománygyűjtésbe is be tudnak csatlakozni, de a segélyakciókba, a csomagok összeállításába, az ételosztásokba is sok önkéntes csatlakozik. Az önkéntesek között megtalálhatók közéleti személyiségek, sztárok - sportolók, énekesek - is, akik azon túl, hogy fizikai erejüket, önkéntes idejüket adják, fel tudják hívni a figyelmet az önkéntes szerepvállalásra, a társadalmi felelősségvállalásra, és nagyon sokan követik a példájukat - feltette ki.

Gáncs Kristóf közölte: az országos adventi pénzadománygyűjtés a szervezetünkön belül már gyakorlatilag elkezdődött, hiszen az előkészületek már gőzerővel zajlanak, de maga az adományozáshoz való csatlakozás november 16-ától lesz lehetséges. Ekkortól kaphatók adománykuponok, advent első vasárnapjától - 29-étől - kezdve pedig egymást érik majd azok a figyelemfelhívó akciók, amelyek a 1353-as adományvonalra fogják elsősorban ráirányítani a figyelmet. Idén is ez az a csatorna, ahol a legtöbb adományra számítunk - tette hozzá.

De a segélyszervezet honlapján keresztül - vagy akár csekkel, átutalással is - lehet csatlakozni az összefogáshoz. Azt reméljük, hogy idén is további partnerek csatlakoznak, a magánszemélyek mellett számos vállalat is akár belső gyűjtéssel, akár adománnyal - mondta az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Hanganyag: Tóth Éva