eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Continental: a botrány nem befolyásolja a dízel autók keresletét

A Continental autóipari alkatrész és részegység beszállító vállalat nem észlelte a dízel járművek keresletének a csökkenését a Volkswagen emissziós botrányának kirobbanása óta.

"Sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem észleltük, hogy ügyfeleink átálltak volna a dízel járművekről a benzinesekre, vagy csökkent volna a dízel járművek kereslete" - tájékoztatta Wolfgang Schäfer, a Continental pénzügyi igazgatója hétfőn a német dpa hírügynökséget. "Semmilyen rövid távú hatás nem volt megfigyelhető" - szögezte le, megjegyezve ugyanakkor, hogy a közép távú hatásokra vonatkozóan még korai lenne következtetéseket levonni.

A tesztpadokon manipulált nitrogén-oxid-kibocsátási értékek miatt a Volkswagennek világszerte 11 millió, Európában 8,5 millió, Németországban 2,4 millió autót kell visszahívnia szoftveres és/vagy műszaki átalakításra. A múlt héten vált ismertté, hogy 800 ezer autót az Európában a gépjárműadó alapjául szolgáló szén-dioxid kibocsátási érték valótlan beállítása miatt is vissza kell hívni a szervizekbe.

A Continental a Bosch mellett az egyik legnagyobb globális autóipari alkatrész és részegység beszállító vállalat, egyike a Volkswagen legnagyobb partnereinek.

Mivel a dízelmotorok bonyolultabbak a benzinmotoroknál, ezért több bevételt és jövedelmet is termelnek - mutatott rá Wolfgang Schäfer. Miután azonban a benzinmotoroknál a "downsizing", azaz méretcsökkentési trend keretében turbófeltöltők és más technikai újítások alkalmazásával egyre kisebb lökettérfogatú motorokból hozzák ki a gyártók ugyanazt, vagy a korábbinál nagyobb teljesítményt, a dízelmotorok részarányának esetleges csökkenése nem fogja feltétlenül hátrányosan érinteni az autóipari beszállítókat - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×