Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Azonnali hatállyal betiltották az Interactive Ltd. tevékenységét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Interactive Ltd. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen; a jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál és zárolta számláit.

A piacfelügyeleti eljárást annak megállapításáért indították, hogy a bolgár székhelyű, Magyarországon irodát fenntartó társaság végez, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról szóló törvényben írt befektetési szolgáltatási tevékenységet - tájékoztatta a jegybank hétfőn az MTI-t.

Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a társasághoz - magyar természetes személyektől - érkező befizetéseket jellemzően az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére szintén nem jogosult intézményeknek továbbítják.

Az MNB befektető-védelmi okokból, ideiglenes intézkedésként már elrendelte az Interactive Ltd. ismertté vált magyarországi számláinak zárolását.

A közlemény szerint a végzés semmilyen formában nem érinti az Interactive Ltd. befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét.

A jegybank arra is felhívta a figyelmet, hogy a vizsgált társaság neve megtévesztően hasonlít a tőle független, az Amerikai Egyesült Államokban az ottani felügyeleti hatóság engedélyével legálisan működő Interactive Brokers Llc. nevéhez.