eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Dunakeszin szerelik össze az új BKK villamosokat

A Dunakeszi Járműjavító (DJJ) Kft. és a spanyol CAF Hungary Kft. szerződést írt alá szerdán a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) szállítandó villamosok szereléséről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A szerződés értelmében a dunakeszi cég végzi az "Urbos 3" típusú villamosok végszerelését, állópróbáit és a szerelvények kiszállítását a BKK kocsiszínébe.

A szerződés 10 darab villamos szállítására szól, és tartalmaz egy legalább 40 darab, hasonló típusú járműre vonatkozó opciót is. A közlemény szerint a végső mennyiség várhatóan eléri majd a CAF és a BKK szerződésében rögzített 77 darabot.

Szepessy Tamás a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott, cégük egy újabb piaci szegmenssel, a villamos jármű összeszereléssel is bővíti tevékenységi körét. Hozzátette, hogy a szerződés az opciókkal együtt mintegy 900 millió forintos megrendelést jelent, és további hasonló megbízások elnyerésére is lehetőséget kínál.

A társaság több mint 370 munkavállalójával jelenleg is jelentős szerepet tölt be a kistérség munkaerőpiacán és várható, hogy a növekvő megbízások miatt bővülhet a munkavállalók száma - jelentette ki az ügyvezető igazgató.

A Dunakeszi Járműjavítónak a szerződésben foglalt 10 darabos alapmennyiséget 2016. május és október között kell leszállítania, míg az opcionális járműveket 2016 novemberétől, a megrendelt mennyiség függvényében, várhatóan 2018 végéig kell teljesítenie.

A szerződéshez kapcsolódóan több mint 500 millió forint fejlesztés valósulhat meg a DJJ telephelyén.

A 2014-től ismét nagyrészt hazai tulajdonban lévő Dunakeszi Járműjavító Kft. főbb tevékenységei közé a személyszállító kötött pályás járművek gyártása, felújítása, átépítése, javítása és karbantartása tartozik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×