eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csak Andy Vajnáék kértek versenyhivatali eljárást a TV2 megvételéhez

Nem kérte a versenyhivatali eljárás lefolytatását a Fonyó Károly tulajdonában álló cégcsoport a TV2 megvétele miatt - nyilatkozta az InfoRádiónak Gazdasági Versenyhivatal szóvivője. Basa Andrea hozzátette: a jogszabály szerint 15 milliárdos árbevétel fölött már kötelező a versenyhivatali eljárás. Andrew Vajnáék viszont beadták a kérelmet.

"A Fonyó-csoporttól ezidáig nem érkezett kérelem a Gazdasági Versenyhivatalhoz" - mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője.

A szóvivő hangsúlyozta: ha a kérelmező vállalkozáscsoport és a kérelmezett vállalkozáscsoport együttes előző évi nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot, és e két vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele külön-külön meghaladja az 500 millió forintot, akkor a versenytörvény szerint a vállalkozások összefonódásához a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kell kérni.

"Vélelmezhető, hogy ebben az esetben kellene ilyen versenyhatósági eljárásnak indulnia, de a Gazdasági Versenyhivatal ebben a kérdéskörben, miután nem ismer semmilyen információt, nem tud nyilatkozni" - fűzte hozzá Basa Andrea.

Amennyiben engedélyköteles az összefonódás, a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kell kérni az összefonódáshoz és mindaddig nem hajtható végre ez a tranzakció, amíg a Gazdasági Versenyhivatal nem adja meg az engedélyt.

Basa Andrea hozzátette: bár Fonyó Károlytól nem, a Vajna-csoport irányításszerzésének engedélyezésére azonban érkezett kérelem 2015. október 16-án a Gazdasági Versenyhivatalhoz, amelynek nyilvános adatai megtekinthetők a Gazdasági Versenyhivatal honlapján.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×