eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lejárt húst talált a közétkeztető cégnél a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetést végző TS Gastro Kft. ceglédi konyháján több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert talált és foglalt le.

A Nébih szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint várhatóan több százezer forint lesz a bírság. Az albertirsai székhelyű cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek nem találtak problémát.

A ceglédi konyhán az ellenőrzés során a felhasznált élelmiszerek között - elkülönítés vagy megjelölés nélkül - egyebek mellett több mint 80 kilogramm lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt találtak. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kilogrammot.

Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A Nébih a lejárt és nem nyomon követhető élelmiszereket megsemmisítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×